Ullets d’estrella



No us podeu imaginar com m’alegra de veure com el Pau, el meu nét petit, s’entusiasma sobremanera amb tot el que veu, amb el que mira, amb el que descobreix, amb el que li ensenyem, amb el que aprèn... és tota una lliçó de vida. En cada un dels seus “uuhhhhhhss!!!!!” hi ha un desig grandíssim, però secret, de voler abastar tot el que l’existència li regala... i tot ho vol, i tot ho espera i tot li il·lumina la cara, i tot li riu... i és que tot plegat és tan gran! i ell tan petit !...

El seu primer any, el primer de molts segurament, està frisós per saber-ho tot, més enllà de perquisicions intel·ectuals, socials, polítiques, psicològiques i filosòfiques... i el cas és que el que mou aquest desig de petiteses immenses , al darrere dels seus ullets d’estrella, hi ha una alegria trepidant que tot ho omple i que tot ho fa vessar a dolls. És una alegria fresca i sense prejudicis que ningú li pot robar , perquè viu dins d’ell, és seva.

I aquesta tarda, quan passejava amb ell pels carrers del meu poble guarnit de Nadal, veient la seva carona de llum a cada passa , he pensat que m’agradaria ser sempre com ell, que el món aniria molt millor i seria més bonic si fos un món sencer per descobrir cada dia i he pensat també que seríem molt més feliços si anéssim per la vida com el Pau petit, estupefactes i bocabadats davant de tantes coses belles que ens passen per alt.... al capdavall, el món és tan gran i nosaltres tan petits ! 

Glòria Vendrell i Balaguer

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa